x 
Košík

  • Váš košík je zatím prázdný
 x 
Košík

  • Váš košík je zatím prázdný

LA KLARA NA CESTÁCH: SRÍ LANKA (1.část)

sri lanka mapNa začátku mé dovolené jsem měla ambice, že jednou za dva dny večer sednu k počítači a napíši krátký článek o tom, kde jsme byli, co jsme tam dělali a jak se nám tam líbilo. Realita byla ovšem jiná. Každodenní brzké vstávání, abychom vše stihli a celodenní program, mě často unavil natolik, že jsem na nějaké psaní neměla sílu a ani motivaci. Nakonec jsem se tedy rozhodla, že vám sepíši celkové shrnutí, které může být užitečnou pomůckou pro všechny, kteří se na Srí lanku v brzké době chystají.

Hned na úvod je nutné říci, že celou dovolenou jsme si naplánovali sami, ve vlastní režii. Nevyužili jsme služeb žádné cestovky a nespali jsme ve čtyřhvězdičkových resortech. Popravdě jsme ani neměli vytipováno, kam chceme letět. Akční ceny letenek však rozhodli za nás – Srí lanka.

Původních dvacet pobytových dní jsme museli zkrátit na osmnáct, jelikož jsem chtěla osobně stihnout jarní Dyzajn market. Nakonec i osmnáct dní bohatě stačilo.

Po dvou letech Praha-Dubai-Colombo jsme konečně na místě. Ihned po příletu máme jasno, že chceme odvést do cca 180 km vzdálené Anuradhapury – nejsevernější bod naší cesty. Po delším lamentování s místními bereme minivan a vyrázíme. Cesta trvá zhruba 4 hodiny a tak se s řidičem domlouváme, že byste si po cestě rádi koupili nějaké jídlo. Po dvacetiminutách jízdy nás zaváží k místní „jídelně“ a my se poprvé setkáváme s místním jídlem. Převažuje rotti – placky, plněné na sladko i slano. Jsem ráda za vegetariánskou variantu. Alespoň do chvíle než zjistím, že zeleninová náplň pálí natolik, že ještě dalších 10 minut jízdy mám znecitlivěný jazyk. 

Pokračovat ve čtení

CO PRO VÁS CHYSTÁME V NÁSLEDUJÍCÍCH TÝDNECH...

dovolená 1Přelom února a března bude tento rok hektický. Vše to začalo přípravou na první letošní minidyzajn v kavárně kina Ponrepo a brzké pokračování bude ve znamení zbrusu nové akce - Petit fashion market. "Petit", jak už ho hovorově nazýváme, se bude konat 27.2. v areálu Pražské holešovické tržnice a to přesně v hale č. 13. Nejenomže se jedná o první ročník, zároveň se jedná o naše "poprvé" - myšleno tak, že poprvé na akci nebudu já - Klára osobně. 

Díky přesunu termínu došlo k situaci, že "Petit" se koná v den mého odletu na dovolenou, takže se nabízely dvě možnosti. Buďto akci odpískat a nebo najít schopnou náhradu, která bude mít mou plnou důvěru. Naštěstí mám okolo sebe skvělé lidi a tak se na vás na "Petitu" bude těšit Bára a Kaťa. Poprosím vás, buďte na ně hodní. Nemusí vědět vše, ale jistě vám budou chtít poradit, co nejlépe. 

A jak už jste asi vydedukovali - budu na dovolené. Po úmorném začátku roku, který se nesl ve znamení státnic, potřebuji trošku zrelaxovat. Odlétám 27.2. a vracím se zpět 18.3. A abych se do práce vrátila hned naplno, 19.-20.března se spolu uvidíme na jarním Dyzajn marketu

Po celou dobu, kdy budu na dovolené, bude e-shop fungovat, nicméně je možné, že se dodací lhůty lehce natáhnou. Správu e-shopu a odesílání balíčků, dostane na starost má nejdražší maminka a upřímně doufám, že si se vším poradí. 

Ačkoli jsem minulý rok fungovala na dovolené přes tablet, tento rok už by to nebylo úplně možné. A tak do krosničky přibaluji i svůj malý notebook, na kterém budu po večerech odepisovat na emaily a vyřizovat vše, co budu takto na dálku schopná. Ačkoli vím, že si spousta z vás řekne, že na dovolenou se práce nevozí, tak jedinou mou odpovědí může být to, že pro mě to není práce, ale součást každého dne a ačkoli si ráda odpočinu a vypnu, ještě raději se vracím do pracovního režimu.

PÁR SLOV O TOM, JAKÝ BYL LEDEN

V posledních pár týdnech se jenom učím a upřímně vám mohu říci, že mi z toho jde hlava kolem. Občas upadám do stavu zoufalosti, kdy se vztekám nad promarněným časem, který bych mnohem radši trávila kdekoli jinde. Do toho si přidejte povzbuzující věty typu „to zvládneš, jsi šikovná holka“ a jednoduše si představíte náladu posledních dní. Pod psa.

Abych vás ale jenom nezahltila zprávami o škole. Letošní leden byl opravdu zajímavý, obzvláště v tom týdnu od 18-tého – a tak mi dovolte se s vámi o pár výstřižků podělit.

Po mém návratu z nemocnice, ve které jsem si mimochodem i odpočinula, jsem se chtěla velmi pomalu vrátit do práce. První nemilé překvapení přišlo asi dvě hodinky po mém návratu domů.

Někdy v první polovině ledna jsme na e-shop vložili červené šaty Flamboise, které zmizely během chvilky. Bohužel látka, kterou jsem měla doma k dispozici, byla rázem pryč. Mnoho z vás mi však po vyprodání psalo, zda ještě tyto šaty budou k prodeji. Den před propuštěním z nemocnice jsem zjistila, že má dodavatel posledních pár metrů. Jupí! Skákala jsem tři metry vysoko. Postupně jsem napsala, všem, kteří měli o šaty zájem, a látku jsem závazně objednala s tím, že ji chci tentokrát poslat poštou.
Někteří už možná tušíte, co přišlo. Zhruba 2 hodinky po mém návratu domů, zazvonil pošťák s velkou krabicí. Krabici jsem převzala a uložila k ostatním látkám. Obsahu jsem nevěnovala pozornost. Velká chyba. Krabici jsem otevřela až později večer a nestačila jsem se divit. V krabici nebyla červená látka, ale nějaké šílené vesmírné hvězdičky v tmavě modré! No co teď. Představila jsem si tu melu, že budu muset psát všem zákaznicím, kterým jsem šaty slíbila. No nic. Počkala jsem do druhého dne s tím, že ráno zavolám dodavateli, že se stala chyba a kde je „moje“ červená látka.

Pokračovat ve čtení

DO NOVÉHO ROKU S PLNOU HLAVOU NÁPADŮ

Rok 2015 je definitivně u konce. Pro nás to byl rok plný radostí, ale i starostí. Rok plný štěstí, ale i smutku. Když si však vše srovnáme, byl to ve výsledku rok úspěšný. Našli jsme ten správný směr, kterým se chceme ubírat. Podařilo se úspěšné přejmenování značky. Několikrát jsme navštívili Prahu, ale i Brno. Zvládli jsme náročné stěhování. A přes neuvěřitelný předvánoční fofr, kdy jsme ulehali a budili se unavení, jsme neuvěřitelně šťastní, že děláme, co děláme.

Občas zapomínáme na to, jaké máme štěstí. Děláme něco, co nás neskutečně baví a co nám dává smysl. Něco, pro co bychom často i duši vypustili. A co je důležité říci, bez vás všech, kteří nám důvěřují a pravidelně se vracejí, bychom tu nebyli. Za což vám patří obrovské díky!

Do roku 2016 vstupujeme s hlavou plnou nápadů. Některé z nich najdete již brzy k prodeji na e-shopu a my doufáme, že se Vám budou líbit alespoň tak, jak se líbí nám.

Přejeme vám úspěšný rok 2016, plný štěstí, zdraví a lásky.

RECEPT: DOMÁCÍ MÜSLI

Dnešní příspěvek bude tak trošku z jiného soudku. Žádné rozepisování o tom, co již brzí uvidíte na e-shopu ani o akcích či novinkách, které se nás týkají. Dnes bych se s Vámi ráda podělila o skvělý, jednoduchý recept na domácí müsli. Snídaně jsou u mě základem dne a možná mají i malý vliv na to, jaký ten či onen den bude. Neohlížím se na to, v kolik hodin vstávám. Ať je šest nebo deset, každý den začínám snídaní. A věšinou snídám nasladko.


Když jsem se teď tak zamyslela z čeho se moje a většinou i přítelovo snídaně skládá, napadlo mě, že je to možná lehce stereotypní. Ale na stereotyp v jídle skvěle funguje sezónní nabídka ovoce. Mezi mé snídaňové oblíbence určitě patří instatní kaše bez příchutě z Country Life. Výběr je opravdu široký - jáhlová, rýžová, pohanková, kukuřičná a pak všemožné kombinace. Stačí rozmíchat do horkého mléka a doplnit semínky, ovocem a třeba i kapkou medu a máte super snídani. Když mám na snídani ještě o krapet víc času, což je většinou o víkendu, moc ráda se pouštím do kokosovo-ovesných lívanečků s tvarohem a ovocem. To je opravdu dobrota, ale chvilku času to zabere. Pokud ráno naopak trošku nestíhám a potřebuji udělat snídani mávnutím kouzelného proutku, tak vítězí domácí müsli s jogurtem. Většinou volím bílý, protože pak si opravdu vychutnáte chuť samotného müsli. Nicméně musím se Vám přiznat, že tohle müsli chroupu i moc ráda samotné třeba se skleničkou pomerančového džusu.

Takže pokud už Vás nebaví cukrem a vším možným napráskané müsli ze supermarketů, udělejte si své vlastní. Navíc si do něj můžete dát vše co Vám chutná. A ta přidaná hodnota, ze své vlastní práce. No pojďte do toho!

DSC 7981

Co budete potřebovat:
cca 350 g ovesných vloček - plátky
strouhaný kokos
semínka (slunečnicová, dýňová, chia semínka...)
oříšky (mandle, para ořechy...)
vanilkový extrakt
100g másla - rozpuštěného
med
čokofleky
vanilkový cukr
skořice
kakao holandského typu

Postup je opravdu jednoduchý. Vezměte si větší mísu. Do ní nasypte vločky, kokos, semínka a oříšky, které Vám chutnají. Já jsem použila mandle, které jsem si ještě trošku nasekala, dále slunečninová semínka a nakonec chia semínka. Do této sypké směsi nalijte rozpuštěné máslu a směs důkladně promíchejte. Přidejte 2-3 lžíce medu a opět promíchejte. Do směsi dále přidejte vanilkový extrakt. Já ho mám v kapičkách, takže jsem dala cca 15 kapek. Dále přidejte jednu lžíci kakaa a trochu skořice pro vůni. Směs můžete ochutnat a pokud je na Vás málo sladká, přidejte vanilkový cukr. Čokofleky zatím nepřídávejte, ty do müsli přijdou až chvilku před vyndáním z trouby.

Troubu si rozpalte na 180°.Vězměte si vyšší plech a na dno si ho vyložte pečícím papírem. Směs nasypte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Müsli se peče cca 20-30 minut podle trouby. V průběhu pečení müsli několikrát obraťte.
Jakmile bude müsli hotové, vypněte troubu a ještě do horkého müsli nasypte čokofleky. Plech vyndejte a nechte müsli zcela vychladnout. Pak ho uskladněte do jakékoli dózy, která bude těsnit. Jen tak Vám müsli zůstane dlouho křupavé a nezvlhne.

Doufám, že se Vám recept líbí a možná si už tento týden s někým naservíruji stejnou snídani.

DSC 7918

DSC 7972